tirsdag 9. januar 2018

Kjøkkenredskaper - det evige kaos?

Marie Kondo skriver i sin "Magisk opprydding" at man kan rydde "en gang for alle". Hun er min favorittryddeinspirator. Jeg tror vi alltid vil måtte rydde, MEN vi kan RYDDE OPP en gang for alle. Ved å sortere, kvitte oss med ting vi ikke trenger/liker og lage gode systemer slik at det blir enkelt å sette ting tilbake på sin faste plass, så omdefineres kanskje ordet rydding litt. I alle fall var det slik for meg, og ordet er ikke lenger negativt ladet. Jeg som hatet å rydde (slik jeg ryddet før) syns faktisk at det til tider er ganske morsomt.


Et sted man må rydde med jevne mellomrom er i kjøkkenredskapene. Over tid endres både bruk og behov, samt at slitasje på det som brukes mest medfører at man innimellom må foreta noen utskiftninger.







Min kjøkkenskuff ropte i alle fall om hjelp da jeg åpnet den her om dagen.












  









I tillegg til skuffen har jeg et par krukker på benken med de tingene jeg bruker oftest. Disse måtte også under lupen.










Slik sorterte jeg:

Først plukket jeg ut alt som vi bruker sjelden: nøtteknekkeren (den skal jeg 
gi til noen som faktisk kjøper nøtter med skall, noe vi ikke har gjort de siste par årene) og dingsen jeg tar ut kjernen av kirsebærene med når jeg skal lage kirsebærlikør (det har skjedd 3 ganger på 10 år). Sistnevnte flyttet inn i et skap i kjelleren, der jeg har tomme kakebokser og tomme likørflasker.

Deretter plukket jeg ut ting som aldri er i bruk: en dings man stikker inn i sitronen og som skal fungere som en tut med lokk, samt en dings man skrur inn i grønnsakene for å få grønnsaksspiraler (begge tingene fikk 9åringen sjarmert seg til med store, blunkende øyne på fjorårets hyttemesse. Problemet var at interessen forsvant etter at de var brukt en gang). Et sett med måleskjeer i forskjellige størrelser går også til bruktbutikken. De er fine, men jeg er ikke en mer avansert baker/kokk enn at jeg klarer meg med desilitermål, spiseskjeer og teskjeer.

Så sorterte jeg ut ødelagte ting. En slikkepott som revnet i julebakekampens hete og treredskaper med sprekk (som potensielt huser noen bakterier jeg ikke vil vite mer om). De kan ikke repareres og havnet i søpla.

Deretter vurderte jeg en og en ting i forhold til om de faktisk er i bruk og om de skulle beholdes eller ikke.


Jeg har tidligere kjøpt innmat til kjøkkenskuffene fra Ikea. Liker dem godt fordi de har antiskli i bunnen og fordi jeg kunne sette inn små bokser til å holde orden på småting, slik at ikke de blir liggende innimellom alt det andre.




Av og til er det lite som skal til for å få det til å se bedre ut og være mer funksjonelt. Jeg brukte 15 minutter inkludert vask av skuffeinnmaten. Det skulle være overkommelig å få gjort en tirsdag kveld.







Krukkene endret seg ikke så mye, men det er deilig å slippe å se de ødelagte treredskapene etter å ha erstattet de med nye og

mangel på irritasjon = GLEDE 😊






1 kommentar:

  1. Jeg er veldig glad for å dele min erfaring her, jeg heter Brenda og jeg var lykkelig gift. Ikke før mannen min sa at jeg jukset med ham, da ble vi begge små irriterende par, han kunne ikke tro, og han stolte heller ikke på ordene mine, så vi søkte om skilsmisse, senere ble vi separerte og svor å aldri gjøre opp. Jeg prøvde å gå videre, men jeg kunne ikke bli uten ham, så jeg begynte å søke etter mannen min, så ble jeg henvist til Dr.IZOYA. En flott mann jeg kom over, han kastet en kjærlighetsfortroll og fikk mannen min tilbake innen 24 timer. med dette er jeg her for å dele kontakten til Dr. IZOYA, nå ham via drizayaomosolution@gmail.com. Han er faktisk mektig og spesialiserer seg i følgende saker ...
    (1) Elsker trollformer av alle slag. (2) Slutt skilsmisse. (3) Slutt barrenness. (4) Trenger åndelig hjelp.

    SvarSlett