onsdag 18. mars 2020



Du gjør så godt du kan - det er bra nok <3


Det har gått noen dager siden tiltakene for å hindre koronasmitte ble satt inn, og mange begynner å føle på dette.


Noen er ensomme og andre kjenner seg desperate over å skulle være innestengt sammen med familien i enda mange dager. Jeg tenker at det er viktig å anerkjenne de følelsene som nå dukker opp. For dette er ikke som når vi har ferie og har valgt samværet selv. 

Litt usikker på teksten på koppen min i dag...

Det er mange roller som skal sjongleres. I en familie jobber vi nå både på hjemmekontor, skole, i barnehage, sfo, som kokk, som aktivitetsleder - i tillegg til å være forelder. Det er lov å kjenne på at dette er mye!  At det er intenst. 


Om vi ikke klarer å levere 100 % av det vi føler er forventet fra arbeidsgivere og skoler i disse dager, så syns jeg at vi kan klappe oss selv på skulderen og si at vi gjør så godt vi kan! 


Ikke tenk at du skal klare å rydde og vaske huset, beskjære alle busker, pusse opp, slanke deg, ta et nytt nettkurs, skrive en bok og på alle måter være helt fantastisk perfekt. Gi deg selv rom. Utover plikter i forhold til jobb, skole og som forelder/pårørende så forsøk å gjøre ting som gir deg energi. Om det er å lese en bok, gå tur i skogen eller rydde i kjøkkenskapet så er alt like bra. Det viktige nå er at du tar vare på deg selv slik at du har krefter til å stå i dette så lenge det varer.


Heia bilder av uperfekte hjem ;)
Jeg legger ut små ryddeoppdrag. Det er ikke for at du skal føle at du MÅ rydde, men det er forslag til små ting du kan gjøre når du går rundt deg selv og trenger noe å gjøre. Og når du rydder, så husk at du gjør det for din egen del. Det vil etterhvert være veldig få av oss som har Instagramvennlige hjem, antagelig blir det heller litt koronakaotisk. Personlig vil jeg like bedre å se disse på Instagram enn alle de som dytter rotet bak kameraet og knipser bildet av det som ser perfekt ut.


Vi trenger nemlig ikke perfekte hjem. Det som er langt viktigere, er at vi føler at vi har den orden og det system som gjør at familielivet fungerer.

Så om du føler for å rydde litt, så heng med på utfordringene jeg legger ut i ryddegruppa, hvis ikke så la være :)


Uansett - DU ER BRA NOK <3









































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar