onsdag 1. februar 2017

Vi rydder kategori 4 - KOMONO


Den kategorien det nå skal ryddes i, KOMONO, er nok den kategorien som inneholder flest ting som skaper rot hos folk. Småting som ligger litt her og litt der og som tilsammen tar mye plass og skaper rot.



Komono betyr
små gjenstander; diverse gjenstander; tilbehør; små elektroniske artikler og mindre verktøy; deler og ekstradeler; en uviktig person; småfisk” (ref. Marie Kondos bok "Magisk Opprydding") 



Jeg forsøker å bryte opp kategorien i deler for at det skal bli mer overkommelig. Du trenger ikke rydde hver eneste dag og jeg legger inn pauser slik at det er lett å ta igjen en bolk om det er et arrangement du ikke har mulighet til å delta på akkurat den dagen.



Det er viktig å samle ALT du har
av de samme tingene etterhvert som du rydder. Du vil antagelig bli forbauset hvor mye det er når du bare får samlet det. Som jeg har nevnt tidligere, løp vi her i huset alltid rundt på leting etter en saks. Da jeg samlet alle saksene fra alle mulige steder viste det seg at vi hadde 7 stk...



Ha esken for sentimentale ting i nærheten, slik at du kan legge det du finner underveis direkte i denne. På leting etter alt vi nå skal rydde i vil vi nok til stadighet komme borti noe med affeksjonsverdi – et bilde, et arvestykke etter bestemor, noe barna lagde da de var små... Vi skal ikke sortere i disse tingene nå, men vente til vi kommer til den sentimentale kategorien. Begynner vi å se nærmere på dette  nå så bruker vi masse tid og stopper opp i prosessen. Bit tennene sammen og la de spennende og følelsesladede tingene bero. Alt til sin tid ;)


Skattejakt

Vi skal innom kjøkkenting, baderomsartikler, leker, hobbyartikler,  ting du har på vaskerommet og ting man gjerne har spredt litt rundt om i huset. Dette blir en skattejakt.


En bitteliten del av Komonoting som har forlatt huset mitt.






Og HUSK

at dette er din reise, din tid, det er ikke en konkurranse eller et mål å være flinkest. Det eneste som teller er at DU får ryddet opp og får det bedre. Og dersom du ikke får gjort det i den rekkefølgen eller til de datoene det står så gjør det ingenting. Trenger du lenger tid så bruk lenger tid. Det viktigste er at du gjør det og at du bestemmer deg for å gjøre dette 100 %. Det er ingen snarveier for å komme i mål med et ryddigere hjem, du må ta alle kategoriene for å komme dit. Men du kan ta det i ditt tempo. Du er sjefen.



Selv om det vi har i uteboder, garasjer o.l. også faller inn under denne kategorien, så velger jeg å ikke ta med disse tingene i denne omgangen. Vi får heller ta en ryddeaksjon der til våren.





Legger inn tips og tanker for hver delkategori på selve arrangementet på Facebooksiden, del gjerne dine erfaringer der og kom med innspill!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar