onsdag 4. januar 2017

Forberedelser


Forberedelser før vi begynner på første kategori (klær)



Jeg har lagt ut dette som arrangement på Facebookgruppen slik at du kan

forplikte deg ovenfor deg selv der J



Det er lurt å planlegge hvordan du skal avhende de tingene som skal ut av huset:



  1. Har du noen som arver etter deg/barna? Avtal overlevering snarest etter at du er ferdig med kleskategorien.



  1. Vil du forsøke å selge noe? Lag deg et lite hjørne hvor du kan legge det du ønsker å selge. Dersom du bor på liten plass og dette blir vanskelig, kan du legge ut salgsannonser fortløpende, men dette tar tid og jeg anbefaler derfor å vente med dette til du er ferdig med kleskategorien. Det finnes mange steder å selge ting, personlig har jeg foretrukket FINN og tildels lokale kjøp-og salgsider på Facebook.



  1. Vil du gi det til Fretex, UFF, legge det på ”gis bort” på Finn el.l.? Legg da klærne i handleposer og putt dem i en klescontainer så snart du er ferdig med kleskategorien, evnt merk dem med ”gis bort” og legg i salgshjørnet for å legge ut annonse på Finn samtidig med salgsannonsene.



Både Fretex og flere andre tar imot alt av klær, også om det er hullete og flekkete, da det brukes til å lage bl.a. tepper. Du trenger derfor ikke å kaste ødelagte klær i søpla.





Du vil kanskje støte på ting som skulle vært reparert. Lag deg et sted for dette også. Dersom avgjørelsen faller på at du vil beholde tingen, så setter du den i reparasjonsområdet. Ikke begynn på reparasjoner nå. Dette vil forstyrre og forsinke prosessen. Reparasjoner kan vente, med mindre du må levere det inn et sted, da kan det være greit å gjøre det nå for å få det ut av huset.



Det vil også være ting du ikke umiddelbart klarer å ta stilling til.  Lag en ”vet ikke” haug som du kan ta igjen helt til slutt i denne kategorien.



Hva du trenger å ha tilgjengelig:



-          en rull søppelsekker

-          vanlige handleposer (til klescontainer)

-          noen få pappesker til å frakte ting til f.eks Fretex (personlig har jeg brukt blå Ikeaposer)

-          tusj til å merke pappeskene med

-          lapper til å merke midlertidige bunker med: ”arv”, ”Fretex”, ”søppel”, ”vet ikke”, ”må repareres”



Det er viktig å få klærne raskest mulig ut av huset, for å frigjøre plass, men aller mest for at du ikke skal falle for fristelsen til å åpne posene og putte klærne inn i skapet igjen...

Jeg kommer tilbake med konkrete tips til selve ryddingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar